preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antuna Branka Šimića Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Škola i roditelji zajedno u akciji Radujte se

Autor: Stanka Pupić, 13. 2. 2021.

Škola i roditelji zajedno u akciji Radujte se

    

         Škola i roditelji zajedno u oblikovanju učenika koji ne mora biti odličan đak, ali može postati odličan čovjek!“,stav je koji nas potiče kako bismo ustrajali u aktivnostima koje naše učenike i učenice vode upravo u tom smjeru.

        Tijekom prosinca, u našoj se Školi, u sklopu projekta Radujte se, provela humanitarna akcija usmjerena prema Domu za starije i nemoćne Dubrava. Akcija je zamišljena kao posjet i božićno darivanje 130 štićenika Doma. Zahvalni smo i sretni jer je akcija, usprkos teškim vremenima koja živimo, uspješno ostvarena.

       Da bismo uspjeli u akciji i složili lijepe darove, bila je potrebna pomoć svih vas koja, ni ovoga puta nije izostala. Prikupile su se neočekivano velike količine higijenskih potrepština i slatkiša pa se složilo oko 220 darova. U akciju se uključila i Tvornica čarapa Miro koja je donirala 100 pari čarapa te Alfa izdavačka kuća sa 120 rokovnika. Donacijom Hrvatske katoličke misije dobili smo 120 Biblija, vjerske kalendare i krunice. U darove smo dodali mnoge dječje radove: ukrasne kutijice, božićne ukrase, krunice, anđele i obveznu čestitku. Nabavci i ukrašavanju kutijica rado se priključila nekolicina mama učenika 2. a.

        Posjet Domu realiziran je 21. prosinca u jutarnjim satima. Učenici i učenice 2. a razreda, koji su ujedno i inicijatori projekta Radujte se, njihova učiteljica, ravnateljica, vjeroučiteljice i nekoliko roditelja odnijeli su darove i družili se sa štićenicima, osobljem i ravnateljicom Doma. Djeca su pripremila  nekoliko božićnih pjesama pa su ih svi zajedno otpjevali ispred Doma gdje su se i predali darovi. Bilo je to veselo i dirljivo iskustvo koje ćemo svi dugo pamtiti.

        Ostatak od 20 darova doniran je Zajednici Arka (zajednica osoba sa i bez intelektualnih teškoća), a 70 preostalih darova uručili smo ravnateljici Doma za starije osobe Medisal. Svi su bili jako sretni i zahvalni.

        Kada daješ milostinju - neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti!“

         Ovaj članak nije zbog hvale ili samohvale već zbog ohrabrenja koje šaljemo jedni drugima ovakvim akcijama i zajedništva koje nam vraća vjeru u čovječnost, a našoj djeci pokazuje put kojim postaješ „odličan čovjek“.
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola Antuna Branka Šimića Zagreb / Krotovica 15, HR-10 040 Zagreb / www.os-absimic-zg.skole.hr / ured@os-absimic-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju